PVC ograje

Se vam lesene ograje ne dopadejo, ker je njihovo vzdrževanje zahtevno. Ali se vam jih ne ljubi vsako leto brusiti in barvati, aluminijaste ograje pa si ne morete privoščiti. Potem so PVC ograje prava rešitev za vas. Sestavljene so iz plastičnih letvic, ki so enakomerno oddaljene med seboj. Letvice so na UV-žarke odporne in z leti ne zbledijo oziroma porumenijo. Plastičnih letvic ni potrebno dodatno barvati in premazovati. Plastika je odporna tudi na sol in vse ostale vremenske razmere, zato PVC ograje ne potrebujejo popolnoma nobenega vzdrževanja, čiščenje same ograje pa je zelo enostavno. Plastika ne rjavi, ne gori, ne poka in ne trohni, zato so PVC ograje tudi po več letih lepe in čiste kot nove. Letvice za sestavo PVC ograje najdemo v polni in votli varianti.

Votla PVC letvica

Letvice so v prerezu votle. Za večjo trdnost imajo posebne ojačitvene pregrade. V predelu kjer se bodo letvice privijačile imajo dodatno ojačitev, kar omogoča, da je ograja stabilno postavljena.

Votla PVC letvica

Polna PVC lestvica

Prednost polne letvice je, da ima bolj naraven izgled in na prvi pogled deluje kot pravi les. Polne letvice se bolje pritrdijo na ograjo in zato so PVC ograje še bolj stabilne.

 Polna PVC letvica

Proizvajalci nudijo letvice v več različnih barvah, kot je bela, bež in siva, lahko pa vam izdelajo letvice tudi v drugih barvah.